10 najboljih resort-a u Turskoj

alanja turska letovanje

Letovanje u Turskoj je već godinama popularno među ljudima kod nas. Ali ne samo zbog lepog mora već i zbog luksuznih resort hotela i vrhunske usluge. Iz tog razloga smo odlučili da izdvojimo po nama 10 najboljih resort-a u Turskoj za vaš sledeći odmor.

  1. Kempinski Hotel Barbaros Bay

Nalazi se u blizini Bodruma, resort koji ima svoju privatnu plažu sa izlazom na Egejsko more. Luksuzni resort u kome pored uobičajnih vodenih sportova možete da upišete i školu za jedrenje ili časove ronjenja. Ono što nam se dopalo kod ovog resorta je i to što su i kućni ljubmici dobrodošli. Odlično opremljene sobe i apartmani, ukusna hrana i mnoštvo rekreativnih ponuda, učinili su da se ovaj hotel nađe u top 10.

  1. Gypsophila Holiday Village

Sa svoje 404 sobe, ovaj resort nešto starije gradnje idealan je za sve koji žele all inclusive odmor po povoljnijim cenama. Kao neki standard koji se nameće u top 10 jeste dugačka peščana plaža ispred hotela, ovaj hotel to ima.

  1. Hilton Dalaman Resort

Kako se približavamo prvih top 5 mesta, tako su i resorti sve veći i bogatiji sa ponudom, Hilton Dalaman Resort pored privatne plaže ima čak 10 otvorenih i zatvorenih bazena. Pored toga ovaj hotel je odličan izbor i za sve koji dolaze poslomm za njih postoji poseban Buissnes deo kako bi imali svoj mir. Hotel ima odličnu ponudu spa i wellnes programa a u  sklopu njega nalaze se 23 restorana i bara.

  1. Royal Wings Hotel

Samo 18 kilometara udaljen od Antalije nalazi se Royal Wings hotel. Veličina na kojoj se prostire i ponuda aktivnosti u ovom hotelu, učiniće vam svaki dan ispunjen toliko da verovatno nećete ni stići posetiti grad Antaliju. Posebno je pogodan za odmor sa decom, a i odraslima koji vole vodene dogodovštine koje na devet tobogana neće faliti. Divna erhitektura, odlična raspoređenost između plave boje bazena i zelene boje palmi na ovom mestu ispuniće vas mirom i harmonijom.

  1. Club Belcekiz Beach Hotel

Odlična destinacija za sve željne dobrog provoda. Četiri restorana, pet barova i jedan noćni klub nalaze se na teritoriji ovog hotela i garantuju dobru zabavu. Ono što je preko dana mirna oaza preko noći pretvara se u šarenu i veselu kulisu. Prostrane, čiste i udobne sobe imaju poglede na baštu, more ili planine.

  1. D-Hotel Maris

Na pola puta, na sredini naše liste i petom mestu nalazi se odličan hotel D-Hotel Maris, idealna destinacija za sve one koji žele da istražuju podvodni svet. Prepoznatljiv je ovaj hotel i po svom velikom bazenu koji ima pogled na more. Sobe su uređene skromno ali elegantno. Četiri odlična restorana i široka spa ponuda svrstavaju ovaj hotel u jedan od top pet.

  1. Calista Luxury Resort

Na samo sat vremena od antalijskog aerodroma nalazi se luksuzni resort Calista. All inclusive resort na plaži, nudi za svakoga po nešto. Za sportiste tu su fudbalski i teniski teren. Za one željne odmora tu je spa i wellness ponuda a za one gladne, tu je 10 restorana sa odličnim domaćim i internacionalnim jelima.

  1. Royal Dragon Hotel

Spremite se za nešto potpuno neočekivano za Tursku-kineski tematski hotel. Royal Dragon hotel je kompleks koji je savršeno povezao kinesku kulturu i arhitekturu sa savremenom kulturom. Vodeni parkovi, mnoštvo tobogana, zmaj koji pleše na ulazu u hotel samo su neka od čuda koja vas očekuju prilikom boravka u ovom hotelu. Sve sobe imaju balkon i klimu.

  1. Barut Lara Resort Spa & Suites

Top 2 na našoj listi s pravom nosi Barut Lara resort. Pogled na okean i pažljivo isplanirano posavljene zelene oaze čine da se na ovom mestu osećate kao u raju. Odlična posluga, nasmejani i uslužni radnici 24/7 su u hotelu na raspolaganju. Ovo mesto nudi sve, privatnu peščanu plažu, zatvorene i otvorene bazene. Spa ponudu i dečije igraonica. Ukratko, za svakoga po nešto i još mnogo više.

  1. Delphin Diva Premiere

Prvo mesto na našoj listi, u blizini Antalije, zauzeo je Delphin Diva Premiere hotel. Odlično uređen hotel sa prostranim, čistim sobama i privatnim balkonima u ponudi ima sve što zamislite. Beach bar ili pool bar, spa tretmani ili divlje vožnje niz vodene tobogane, tradicionalna ili internacionalna jela.

Turska ima mnogo, zaista mnogo odličnih hotela i resorta, ovo je samo jedan delić. Svako odmor bira prema svom ukusu i budžetu, a definitivno je sigurno da ćete na turskoj rivijeri naći idealan hotel za vas čak iako vas nijedan od ovih nije privukao. Turska letovanje 2019 čeka na vas.